Mobihel > Rendszerek > Műanyag
  • Sorköztávolság növelés
  • Betűnagyítás
  • Betűkicsinyítés
  • Nyomtatás

Műanyag

Műanyag


Manapság egyre több járművön számos műanyag alkatrész van, melyek közül aleggyakoribbak az alábbiak: lökhárítók, tükrök, spojlerek, díszrácsok stb. E célból a Mobihel termékprogramban három termék áll rendelkezésre, melyekkel kitűnőminőségben lakkozhatók az új vagy a már sérült műanyagrészek. Ezeket a termékeket a PP, PP/EPDM, ABS, PC, PA, PUR in PPO műanyagok lakkozására használjuk, viszont nem alkalmasak a polietilén lakkozárása (puha műanyag, ezekből készülnek a műanyagpoharak vagyüvegek). 

A műanyag tiszítása:
A műanyag lakkozásakor azalapos tisztítás az első legfontosabb feladat. A műanyagrészek durvák -meghatározott szerkezetűek, amelyeken az előzetes megmunkálásból visszamaradt szilikonmaradványok lehetnek. A tisztításhoz a törlőkendőre nagyobb mennyiségű MOBIHEL műnyag low VOC tisztítót viszünk fel és a műanyagrészeket jól áttöröljük illetve lemossuk vele.Mivel atisztítószer illékony, azonnal hozzáláthatunk a lakkozáshoz. Még jobb a MOBIHEL műnyag low VOC tisztítóval való tisztító eljárás, melyet kabinban való szárítás követ60ºC-on30 percig, majd ismételt tisztítás következik a MOBIHEL műnyag low VOC tisztítóval.

A műanyagról így eltávolítjuk a gyártás során rátapadó anyagokat, melyek negatív hatással lehetnének a bevonat tapadására. A műanyagrészeket nem csiszoljuk, mert a fedőbevonaton átlátszanak a foltok.

Új műanyagrészek:
Az alapos tisztítást követően a műanyagrészekre azonnal felvisszük a szórásra kész MOBIHEL Primer műanyaghoz low VOC-ot. A szárazfilm rétegvastagsága kb. 3-5 µm, ami elég az alaphozvaló tapadáshoz és a következő rétegek felhordásához. Mivel a MOBIHEL Primer műanyaghozlow VOC gyorsan illó, amunkát azonnal folytathatjuk.
Ha a műanyagrészeket két rétegben akarjuk lefesteni, előszöra MOBIHEL HYDRO BÁZIST vagy a MOBIHEL Bázist lakkozzuk le, ezután várunk 10 -15 percetés fevisszük a MOBIHEL 2K HS színtelen lakkot, melybe 20-30% MOBIHEL 2K elastik aditiv VOC-ot keverünk .
A MOBIHEL 2K elastik aditiv VOCrugalmasabbá teszi a bevonatot, így a műanyag tágulásakor vagy összezsugorodásakor megakadáyozzuk a repedezést ill. az alapról való felválást.

Sérült műanyagrészek:
A sérült műanyagrészeket 150-180-as szemcseméretű csiszolópapírral lecsiszoljuk (kisebb szemcsézet nem ajánlatos, mert túl mély nyomokat hagyhat). A csiszolástalapos tisztítás követi MOBIHEL műnyag low VOC tisztítóval. A sérült részekre felvisszük a MOBIHEL PE gitt műanyaghoz elnevezésű terméket. Ha a gitt csiszolásakor véletlenül lecsiszoltuk a MOBIHEL Primer műanyaghoz elnevezésű terméket, ezt ismét le kell szórni. A lecsiszolt PE gittet MOBIHEL 2K HS 4:1 kompaktprimer low VOC-cal lelakozzuk, amelybe 20-30% MOBIHEL 2K elastik aditiv VOC-ot keverünk. A csiszolás befejezése utánfolytatjuk akétrétegű lakkozást MOBIHEL HYDRO Bázissal vagy MOBIHEL Bázissal és MOBIHEL 2K HS színtelen lakkal.