Mobihel > Rendszerek > A felület tisztítása
  • Sorköztávolság növelés
  • Betűnagyítás
  • Betűkicsinyítés
  • Nyomtatás

TISZTÍTÁS

A felület tisztítása


Lakkozás előtt el kell távolítani minden szennyeződést, a visszamaradt csiszolóanyagot, vízben lévő ásványi anyagokat, kiegészítő tömítés vagy védelem esetén a tömítőmassza felesleget, sót, a zsíros kéz nyomait, a különböző szilikonos szennyeződéseket (nyomokban is).

Mindenfajta szennyeződés eltávolításánál rendkívül jó eredményeket érünk el a MOBIHEL Antiszilikonos low VOC tisztítóval vagya MOBIHEL HYDRO zsírtalanítóval. A tisztítószert tiszta ronggyal vagy papírtörlővel visszük fel a felületre, mely nem hagy szálat maga után, ezt a felületet szárazra töröljük. Ha a tisztítószert csak felvisszük a felületre és nem töröljük le, előfordulhat, hogy a MOBIHEL HYDRO Base MIX fedőbevonat foltossá válik.

A felületnek tehát teljesen tisztának és száraznak kell lennie. Ellenkező esetben különböző hibák merülhetnek fel: kráterek, megfolyások, később hólyagosodás. Ezek a hibák nehezen javíthatók, a felületet ismét teljesen le kell csiszolni és újra kell lakkozni.

A lemezt minden egyes lakkozási fázis előtt meg kell tisztítani a MOBIHEL HYDRO tisztítóval. Kivételt képez a gittelt felület, melyet nem szabad ezzel a tisztítóval zsírtalanítani, mivel a felület nedvességet szív magába, ennek következtében felhólyagosodhat, ami már a szórólakkban is megfigyelhető, de legtöbbször a fedőbevonatban jelenik meg.

MOBIHEL HYDRO Base MIX kétrétegű lakkozáskor a MOBIHEL 2K HS 2:1 low VOC színtelen lakk felhordása előtt mézeskendővel letöröljük.